Поділитися

telegram-icon facebook-icon twitter-icon viber-icon

Енергозберігаючий склопакет- що це таке і чим він відрізняється від звичайних?

Поділитися

telegram-icon facebook-icon twitter-icon viber-icon

Енергозберігаюче, або по-іншому його ще називають І-скло – продукт, який має багато переваг у порівнянні з використанням звичайного скла. З його допомогою створюють склопакети, що відрізняються якістю і підходять для використання в громадських будівлях і в житлових приміщеннях.

Енергозберігаюче скло – це скло, на яке нанесено спеціальне напилення, що складається з рідкоземельних металів. Потрібні спеціальні умови для цього процесу. Глибокий вакуум – ось що допомагає отримати необхідне напилення. Спеціальне покриття легко ушкоджується. Тому його поміщають не зовні склопакета, а всередині. Плівка, утворена за допомогою спеціальних металів, здатна відбивати тепло.

Щоб домогтися потрібного результату, застосовують однокамерні склопакети, обладнані енергозберігаючим склом.

Вироби обладнані спеціальним покриттям зберігають тепло в зимовий період і охолоджує будинки влітку. Також вони створюють затишок вдома, вони відбивають світло, завдяки цьому оздоблювання кімнати збережуться надовше. Якщо для заповнення енергозберігаючих вікон застосовується газ – аргон, тоді пакет стає ще на 13% ефективнішим. Високий ступінь теплоізоляції характерна для цих виробів. Термін служби довгий.

Якщо вибирати між енергозберігаючим вікном і тим, яке використовується зазвичай, то, варто купити перший варіант, так як він вигідний з кількох причин. Завдяки іонів металу тепло повертається в приміщення назад. Воно відбивається від поверхні напилення срібла. Газ аргон присутній в камері склопакета. До переваг відносять те, що людині не доведеться сильно переплачувати, якщо він обере енергозберігаючий пакет замість інших.

Як визначити: скло енергозберігаюче чи ні?


Для визначення застосовують свічки, запальнички або сірники. Завдяки їм визначають наявність спеціального напилення. У склопакеті відображаються язички полум’я. Один з язичків полум’я іншого кольору, що відбивається в склопакеті, свідчить про наявність спеціального напилення.

Є також спеціальний детектор, за допомогою якого можна здійснити перевірку. Для цього прилад необхідно прикласти до склопакету задньою стороною, потім натиснути на кнопку, яка зазвичай має червоний колір і якщо пролунає характерний писк, а також займеться спеціальний індикатор, значить, енергозбереження присутнє.

Недоліки енергозберігаючого склопакета.

Енергозберігаючий склопакет не служитиме довго, якщо відкрите повітря стикнеться із спеціальним покриттям. Саме тому дотримується максимальна герметичність. У разі втрати склопакета своїх властивостей на поверхні з’являться плями. Герметичність ні в якому разі не можна порушувати. Безумовно, енергозберігаючі склопакети – є гарним вибором, недоліки їх не дуже істотні. Переваг у них дуже багато і ціна їх невисока.

Зваживши всі за і проти, людина напевно зробить вибір на користь енергозберігаючих склопакетів і відмовиться від покупки інших. Завдяки цьому в житловому або робочому приміщенні у нього стане затишно і незмінно комфортно.

Дякуємо за ваше повідомлення!

Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.